Etusivu - ajankohtaista

Tikkahallin sarjakilpailu 2018-2019:  Kokonaistilanne  3.osakilp.  2. osakilp.    1. osakilp.


21.1.2018 Jäsenmaksulaskutus käynnissä

Jäsenmaksulaskutus on käynnissä. Jäsenet saavat laskunsa lähipäivien aikana, eräpäivä on 20.2.2018. Suomen Ampumaurheiluliitto on muuttanut jäsenrekisteriään. Tästä johtuen tieto jäsenyydestä päivittyy rekisteriin vasta jäsenmaksulaskun maksun jälkeen. Huomioi tämä ja varmista, että jäsenyytesi on voimassa, jos osallistut esimerkiksi kilpailuihin. Jos et saa laskua, ota yhteyttä puheenjohtajaan. Ikijäsenet voivat halutessaan maksaa SAL osuuden 26€ oheisilla tiedoilla, maksu on siis täysin vapaaehtoinen:

Keski-Suomen Ampujat ry
FI82 5290 0240 0806 87
Viite 1465
26€

11.1.2018 Johtokunta järjestäytyi

Syyskokouksen valitsema johtokunta järjestäytyi vuoden ensimmäisessä kokouksessaan 10.1.2018. Johtokunta 2018:

Kari Laitinen Puheenjohtaja

Vesa Kemppi Varapuheenjohtaja

Jukka Laurikainen sihteeri

Veijo Sivula jäsen

Topi Rautjoki jäsen

Timo Ohvanainen jäsen

Jarmo Smura jäsen

4.12.2017 Minna Leinoselle Suomen Leijonan Ritarimerkki

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 2004 paralympiavoittajalle ja seuran kunniajäsenelle Minna Leinoselle Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin solkineen. Lue lisää upeasta kunnianosoituksesta täältä.

HUOM! 20.5.2016 Harrastuksen jatkumisen osoittaminen HUOM!

POHA on 6.5. ohjeistanut miten 2011 voimaan tulleen aselain harrastuksen jatkumisen osoittaminen käytännössä toteutetaan.

http://www.ampumaurheiluliitto.fi/?x43=15474741

Eli 13.6.2011 jälkeen myönnetyistä lyhyiden aseiden luvista on toimitettava poliisilaitokselle AAK todistus (12kk ajalla 4 harrastuskertaa). Sitä miten tämä käytännössä toteutetaan on kysytty Jyväskylän poliisilaitokselta. Sieltä kerrottiin, että POHA:n ohjeesta poiketen ovat lähettämässä kirjeitä luvan haltijoille muistutuksena, mutta todistuksen voi toimittaa sähköpostillakin suoraan käsittelijälle:

Sirpa.laurikainen(at)poliisi.fi

tai

Sirpa Laurikainen

Urhonkatu 2

40100 Jyväskylä

 

Jakakaa tietoa eteenpäin, koska joku jää sitä ilman kuitenkin kun asia on jätetty POHA:n puolelta näin viime tippaan.

10.12.2015 Allekirjoita vetoomus EU:n asedirektiivin vastustamiseksi! (päivitetty 13.12.2015)

Euroopan unionin komissio esittää asedirektiivissä mm. itselataavien ns. puoliautomaattisten aseiden täyskieltoa, aseiden ja asetarvikkeiden internetmyynnin kieltämistä ja hallussapitolupien 5 vuoden määräaikaisuutta sekä tiettyjen deaktivoitujen aseiden täyskieltoa. Asedirektiiviä ajetaan nyt läpi pikaisella aikataululla Pariisin terrori-iskujen seurauksena. Ampumaurheilun harrastajien, reserviläisten ja metsästäjien aseet kieltämällä maailma ei tältä osin turvallisemmaksi muutu. Nämä aseet ovat todistettavasti hyvissä ja turvallisissa käsissä jo nyt ja Suomen aselaki nykyisellään jo nyt länsimaiden tiukimpia. Suomen nykyisten deaktivointimääräysten mukaisesti deaktivoituja aseita ei voi muuttaa enää ampumakuntoiseksi. Asekeräilijöiden aseilla ei ole Suomessa eikä muuallakaan rikoksia tehty, koska keräily- ja säilytysvaatimukset ovat erittäin tiukkoja. Näin ollen ei ole todennäköistä, että näillä aseilla tehdään rikoksia myöskään terrorismitarkoituksessa. Näistä syistä Keski-Suomen Ampujat ry vastustaa asedirektiivin muutosehdotusta ja toteaa vastuullisen aseilla tapahtuvan harrastamisen olevan jatkossakin paras tapa estää näiden aseiden joutumisen väärien henkilöiden käsiin.

Ota kantaa allekirjoittamalla vetoomus täällä. Näin on tehnyt tähän mennessä jo yli 260 000 henkilöä.

Suomen Ampumaurheiluliiton kanta direktiiviin löytyy täältä.

Eduskunnan hallintovaliokunnan lausunto löytyy täältä

Eduskunnan puolustusvaliokunnan lausunto löytyy täältä

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan lausunto löytyy täältä

Älä nuku kun harrastuksesi kielletään, äläkä tuudittaudu siihen, että tämä ei koske sinua. Tämä koskee kaikkia laillisia aseen omistajia, nyt! Sitten kun kaikki lailliset aseet on kielletty, niitä on vain rikollisilla.

19.2.2015 Ympäristöluvassa ollut merkittävä virhe korjattu

Keski-Suomen ELY-keskus on 19.2.2015 korjannut KHO:n helmikuussa 2013 vahvistamassa ympäristöluvassa olleen virheen. Virheen seurauksena luvasta puuttui varsin merkityksellinen "ei" sana, kohdassa, jossa käsiteltiin jääkö haulikkoratojen yli 65dB melualueelle nykyisiä asuinrakennuksia. Nyt olemme siis ELY-keskuksen kanssa samaa mieltä, että ei jää. Ympäristöluvan korjattu sivu 14, jonka ELY-keskus on Laukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaista ja Keski-Suomen Ampujia pyytänyt lupaan vaihtamaan löytyy tästä.

27.1.2015 Keski-Suomen Ampujien Facebook sivu avattu

Löydät meidät nyt myös Facebookista: https://www.facebook.com/ksary.net

Pyhäpäivät

Radalla ei saa ampua pyhäpäivinä ja niiden aattoina. Tämä koskee kaikkia ratoja ja kaikkea ampumatoimintaa. Katso lista näistä pyhäpäivistä Ohjeita / UKK sivuilta.

Tiedote 15.2.2013
Koskien Keski-Suomen Ampujat ry rajamäen ampumaradan ympäristölupaa.
Korkein hallinto-oikeus on antanut päätöksen 12.2.2013.
Korkein hallinto-oikeus piti Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen osittain voimassa.
Rajamäen ampumaradalla saa ampua normaalisti pistooli- ja pienoiskivääriradoilla.
Kivääri- ja hirviradat ovat normaalisti käytössä, paitsi 15.6. -31.7 välisenä aikana jolloin vain neljänä erikseen anottavana
päivänä.
Haulikkoradat on suljettu kokonaan toistaiseksi. Radat 3,4 ja 5 voitaneen saada käyttöön anomalla uusi
ympäristölupa. Uutta ympäristölupaa anotaan välittömästi.

Markku Uusitalo, Puheenjohtaja
Jukka Laurikainen, SihteeriKalenterista löydät ajankohtaiset tapahtumat