Etusivu - ajankohtaista

Tikkahallin sarjakilpailu 2018-2019: 

Ilmapistooli ja -kivääri  

25.9.2019 Ampumakielto ajalla 10-14.30

Haulikkoradan meluvallilla suoritetaan mittauksia keskiviikkona 25.9. klo 10-14.30 välillä. Kaikilla radoilla ampuminen tällä ajalla kielletty, jotta mittaukset voidaan suorittaa rauhassa ja turvallisesti.

10.9.2019 Tikkahallin talvikausi käynnistyy 16.9.

Tikkahallin ilma-aseradan talvikausi käynnistyy 16.9. alkavalla yleisövuorolla. Yleisövuorot ovat maanantaisin ja torstaisin klo 17-20 ja jatkuvat ensi kevääseen saakka. Jäsenistölle tiedoksi, että keskiviikkoisin nuorten valmennusryhmä ampuu alkuillasta, joten ampumapaikat ovat ensisijaisesti heidän käytössään. Lisätietoja pistooli- ja kiväärijaostoilta.

Tikkahallin sarjakilpailu 2018-2019:  Kokonaistilanne    6. osakilp.   5. osakilp.    4. osakilp.   3.osakilp.  2. osakilp.    1. osakilp.

19.8.2019 Matti Hietikolle tunnustuspalkinto 100-vuotiaalta Lahden Ampumaseuralta

Lahden Ampumaseura juhli heinäkuussa 100-vuotista taivaltaan. Juhlimisen ohessa järjestetyissä 300m:n kiväärikilpailuissa Hälvälässä palkitsi Lahden Ampumaseura muistolaatalla kolme kisoissaan vuosikymmenien ajan aktiivisesti käynyttä kilpailijaa, joista yhtenä ikinuoren Matti Hietikon. Kaksi muuta huomionosoituksen saanutta olivat Kalle Leskinen (Kontiolahden Urheilijat) ja Leo Arentti (Ähtärin Seudun Ampujat)

Palkinnon luovutti Lahden Ampumaseuran puolesta Matille 7.8.2019 KSA:n radalla käydyn kiväärikilpailun yhteydessä Jukka Salila.4.12.2017 Minna Leinoselle Suomen Leijonan Ritarimerkki

Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 2004 paralympiavoittajalle ja seuran kunniajäsenelle Minna Leinoselle Suomen Leijonan I luokan ritarimerkin solkineen. Lue lisää upeasta kunnianosoituksesta täältä.

HUOM! 20.5.2016 Harrastuksen jatkumisen osoittaminen HUOM!

POHA on 6.5. ohjeistanut miten 2011 voimaan tulleen aselain harrastuksen jatkumisen osoittaminen käytännössä toteutetaan.

http://www.ampumaurheiluliitto.fi/?x43=15474741

Eli 13.6.2011 jälkeen myönnetyistä lyhyiden aseiden luvista on toimitettava poliisilaitokselle AAK todistus (12kk ajalla 4 harrastuskertaa). Sitä miten tämä käytännössä toteutetaan on kysytty Jyväskylän poliisilaitokselta. Sieltä kerrottiin, että POHA:n ohjeesta poiketen ovat lähettämässä kirjeitä luvan haltijoille muistutuksena, mutta todistuksen voi toimittaa sähköpostillakin suoraan käsittelijälle:

Sirpa.laurikainen(at)poliisi.fi

tai

Sirpa Laurikainen

Urhonkatu 2

40100 Jyväskylä

 

Jakakaa tietoa eteenpäin, koska joku jää sitä ilman kuitenkin kun asia on jätetty POHA:n puolelta näin viime tippaan.

10.12.2015 Allekirjoita vetoomus EU:n asedirektiivin vastustamiseksi! (päivitetty 13.12.2015)

Euroopan unionin komissio esittää asedirektiivissä mm. itselataavien ns. puoliautomaattisten aseiden täyskieltoa, aseiden ja asetarvikkeiden internetmyynnin kieltämistä ja hallussapitolupien 5 vuoden määräaikaisuutta sekä tiettyjen deaktivoitujen aseiden täyskieltoa. Asedirektiiviä ajetaan nyt läpi pikaisella aikataululla Pariisin terrori-iskujen seurauksena. Ampumaurheilun harrastajien, reserviläisten ja metsästäjien aseet kieltämällä maailma ei tältä osin turvallisemmaksi muutu. Nämä aseet ovat todistettavasti hyvissä ja turvallisissa käsissä jo nyt ja Suomen aselaki nykyisellään jo nyt länsimaiden tiukimpia. Suomen nykyisten deaktivointimääräysten mukaisesti deaktivoituja aseita ei voi muuttaa enää ampumakuntoiseksi. Asekeräilijöiden aseilla ei ole Suomessa eikä muuallakaan rikoksia tehty, koska keräily- ja säilytysvaatimukset ovat erittäin tiukkoja. Näin ollen ei ole todennäköistä, että näillä aseilla tehdään rikoksia myöskään terrorismitarkoituksessa. Näistä syistä Keski-Suomen Ampujat ry vastustaa asedirektiivin muutosehdotusta ja toteaa vastuullisen aseilla tapahtuvan harrastamisen olevan jatkossakin paras tapa estää näiden aseiden joutumisen väärien henkilöiden käsiin.

Ota kantaa allekirjoittamalla vetoomus täällä. Näin on tehnyt tähän mennessä jo yli 260 000 henkilöä.

Suomen Ampumaurheiluliiton kanta direktiiviin löytyy täältä.

Eduskunnan hallintovaliokunnan lausunto löytyy täältä

Eduskunnan puolustusvaliokunnan lausunto löytyy täältä

Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan lausunto löytyy täältä

Älä nuku kun harrastuksesi kielletään, äläkä tuudittaudu siihen, että tämä ei koske sinua. Tämä koskee kaikkia laillisia aseen omistajia, nyt! Sitten kun kaikki lailliset aseet on kielletty, niitä on vain rikollisilla.

19.2.2015 Ympäristöluvassa ollut merkittävä virhe korjattu

Keski-Suomen ELY-keskus on 19.2.2015 korjannut KHO:n helmikuussa 2013 vahvistamassa ympäristöluvassa olleen virheen. Virheen seurauksena luvasta puuttui varsin merkityksellinen "ei" sana, kohdassa, jossa käsiteltiin jääkö haulikkoratojen yli 65dB melualueelle nykyisiä asuinrakennuksia. Nyt olemme siis ELY-keskuksen kanssa samaa mieltä, että ei jää. Ympäristöluvan korjattu sivu 14, jonka ELY-keskus on Laukaan kunnan ympäristönsuojeluviranomaista ja Keski-Suomen Ampujia pyytänyt lupaan vaihtamaan löytyy tästä.

27.1.2015 Keski-Suomen Ampujien Facebook sivu avattu

Löydät meidät nyt myös Facebookista: https://www.facebook.com/ksary.net

Pyhäpäivät

Radalla ei saa ampua pyhäpäivinä ja niiden aattoina. Tämä koskee kaikkia ratoja ja kaikkea ampumatoimintaa. Katso lista näistä pyhäpäivistä Ohjeita / UKK sivuilta.

Tiedote 15.2.2013
Koskien Keski-Suomen Ampujat ry rajamäen ampumaradan ympäristölupaa.
Korkein hallinto-oikeus on antanut päätöksen 12.2.2013.
Korkein hallinto-oikeus piti Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen osittain voimassa.
Rajamäen ampumaradalla saa ampua normaalisti pistooli- ja pienoiskivääriradoilla.
Kivääri- ja hirviradat ovat normaalisti käytössä, paitsi 15.6. -31.7 välisenä aikana jolloin vain neljänä erikseen anottavana
päivänä.
Haulikkoradat on suljettu kokonaan toistaiseksi. Radat 3,4 ja 5 voitaneen saada käyttöön anomalla uusi
ympäristölupa. Uutta ympäristölupaa anotaan välittömästi.

Markku Uusitalo, Puheenjohtaja
Jukka Laurikainen, SihteeriKalenterista löydät ajankohtaiset tapahtumat