Junioritoiminta

Keski-Suomen ampujat ry on saanut tukea maaseuturahastosta Leader Jyväsriihen kautta Virtaa-teemahankkeessa.

Ilma-aseampumakoulu alkaa keskiviikkona 25.10. klo 18.30

Ampumakouluryhmä täynnä !!!

Tulevan talven ampumakouluryhmä on täynnä. Tosin kannattaa edelleenkin kysyä, jos on innokkaita tulijoita - ainahan muutama paikka vapautuu parin ensimmäisen kerran jälkeen.

Ampumakoulu ilma-aseilla

Keski-Suomen Ampujat jatkaa viime talvena hyvän alun saanutta ilma-asekouluaan Tikkakosken ilma-aseradalla. Aloitusajankohta ei vielä ole aivan tarkasti tiedossa, mutta todennäköisesti päästään aloittamaan lokakuun puolessa välissä. Talvi jaetaan kahteen lukukauteen:


Toiminnan tavoitteena on, että jokainen voi harrastaa ampumaurheilua turvallisesti edistyä ampumaurheilussa omien mieltymystensä mukaisesti. Joillekin se tarkoittaa säännöllistä harrastamista hyvässä seurassa, toiselle taas kehittymistä kilpaurheilijana ehkä hyvinkin pitkälle. Olipa tavoitteesi mikä tahansa, niin pääset tutustumaan hienoon keskittymiskykyä ja kehonhallintaa edistävään lajiin ja saat ehkä hyviä uusia ystäviä siinä ohessa.

Ohjaajina toimivat kokeneet kivääri- ja pistooliampujat. Ohjelmaan kuuluvat turvallinen aseen käsittely ja ratakäyttäytyminen, ammunnan tekniikka, erilaiset ammuntaa tukevat harjoitteet sekä pienimuotoiset hauskat kilpailut.

Ryhmään voimme ottaa n. 8-10 ampujanalkua.  Etusijan annamme nuorille (8-16v) ampujanaluille, mutta vanhemmatkin ovat tervetulleita, jos ryhmään mahtuu.

Ampumakoulun hinta on 70€/lukukausi/oppilas sisältäen seuran ilma-aseiden käyttöoikeuden, ilma-aseluodit ja ohjauksen.  Kevätlukukauden maksuun sisältyy myös Keski-Suomen Ampujien jäsenyys vuoden alusta. Kultahippuikäisille (8-14v) ampujille hankimme Kultahippupassin, joka sisältää myös vakuutuksen. Vanhemmille ampujille hankitaan Suomen Ampumaurheiluliiton ampumakouluvakuutus. Lisäksi järjestämme ampumakoulun päätösjuhlan ja pikkujoulut. 

Jos kahden ensimmäisen illan jälkeen tuntuu, ettei tämä ollutkaan sinun juttusi, voit vielä perua osallistumisesi eikä mitään maksuja peritä,

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostiin kivaari.sposti@ksary.netAmpumakouluun liittyviin kysymyksiin vastaa Jari Lehtinen - soittaakin voi ( 0400 647 109 ) .


Kiväärinuorilta huippuvetoja kauden päätöskisoissa

KSA:n nuorten kivääriampujien kunto ei hiipunut kesän viimeissäkään koitoksissa.

Keski-Suomen aluemestaruuskisoissa 2.-3.9. Kasper Kemppainen saalisti neljä mestaruutta (M16 makuu ja asennot sekä M-sarjan makuu ja asennot), joista kolme uusilla alue-ennätystuloksilla. Kultahippusarjoissa voittajia olivat Luka Bogdanoff (10T), Kristian Hyden (12T) ja Peetu Turpeinen (14T) ja kaikki voittotulokset olivat uusia alue-ennätyksiä nekin.  Vielä viimeisenä silauksena voidaan todeta M16-sarjan makuukisan joukkuetulos: Noel Nissinen, Peetu Turpeinen ja Kasper Kemppainen takoivat hurjan joukkuetuloksen uudeksi alue-ennätykseksi. Tulos olisi tämän vuoden SM-kisassa riittänyt voittoon murskaavalla 70p erolla.

AM-kisan tulokset

Kausi ei kuitenkaan päättynyt tähänkään, sillä KSA:n joukkue kävi tutustumassa Kuopion uudehkoon ampumarataan Heikki Pääkkösen muistokisan merkeissä  lauantaina 16.9. Eikä vauhti suuresti hiipunut silloinkaan hiukan viileästä, kosteasta ja tuulisesta kelistä huolimatta. Kassu voitti M18-sarjan asentokisan hienolla tuloksella 569 ja M18 makuukisassa Noel ja Peetu ottivat kaksoisvoiton.  Vielä kun todetaan lisäksi Peetun hieno tulos 290 (desimaalitulos 305,1) 14T-sarjassa ja tässä kin kaksoisvoitto Noelin avustuksella, niin voi todeta kauden päättyneen hienosti ruutiaseiden osalta

Heikki Pääkkösen muistokisan tulokset


M16 makuun  alue-ennätyksen haltijat

Peetun hieno loppuveto Kuopion kisassa

Kultahippufinaaleissa neljä KSA:n kiväärinuorta mukana

Nokialla lauantaina 5.8. pidettyihin ruutiaseiden Kultahippufinaaleihin osallistui neljä nuorta kivääriampujaamme.  Aivan kärkisijoja ei tullut tällä kertaa, mutta hyviä suorituksia kuitenkin, joista erityisesti pitää mainita Luka Bogdanoffin (10T-sarja) ja Kristian Hydenin (12T-sarja  kahdeksannet sijat. Oliskohan molemmilla ollut peräti oma kisaennätys.

Kokeneemmilla kisakävijöillä, Turpeisen Peetulla ja Nissisen Noelilla, oli vähän heikompi päivä, mutta sekin riitti sijoille 13 ja 14 14T-sarjassa.

Ensi vuonna tavoitteena taas muutama osallistuja lisää ja hiukan parempia tuloksia.

Kuvassa päivää paistattelemassa hyvän kisan tehneet Kristian ja Luka

Tulokset täällä: https://kimmoprusila.wixsite.com/kultahippu2023

Ensimmäiset: Kasperin makuumestaruus ja Noelin SM-kisa-avaus

Kasperi Kemppainen voitti nuorten 50m kiväärin SM-kilpailuissa Tyrrissä ensimmäisen Suomen mestaruutensa makuulta M16 sarjassa tuloksella 403,3 - muista lajeistahan mestaruuksia oli jo ennestäänkin. Kasper urakoi kisoissa viisi kisastarttia, joista neljä lauantaina. Lauantain saalis oli kultamitalin lisäksi M16- ja M18-sarjan asentokisan hopeat. Sunnuntaina Kasper ampui vielä M20-sarjan asentokisan, jossa selvitti tiensä kahdeksan parhaan finaaliin ja siinäkin vielä komeasti pudotuslaukauksille saakka.

Seurallamme oli kisoissa toinenkin edustaja: Noel Nissinen haisteli SM-tunnelmaa ensimmäistä kertaa osallistuen M16-sarjan makuukisaan. Tuloksen oli seitsemäs sija tuloksella 389,1 Tyrrin haastavissa tuulissa.

Tuloksia voi ihastella täältä: https://kiti.ampumaurheiluliitto.fi/#/event/653

Kasper  (toinen vasemmalta) ja Noel (oikealle) tyylipuhtaissa makuuasennoissa. Kuten viireistä näkee, niin tuulta riittää.

Ilma-asekoulu on päättynyt, mutta ruutiaseilla jatketaan harjoittelua

Talven ilma-asekoulu päätettiin huhtikuussa kakunsyönnillä. Samoin päättyi harjoittelu Tikkahallin ilma-aseradalla ja ilma-asetoiminta alkaa syksyllä uudessa osoitteessa, joka ei todennäköisesti ole kovinkaan kaukana Tikkahallin osoitteesta. Syksyn ilma-asekoulusta ja -harjoituksita tiedotetaan myöhemmin, kun ollaan saatu uusi rata kuntoon.

 Mutta ei syytä murheeseen, sillä toiminta jatkuu Rajamäen ulkoampumaradalla ti-iltaisin pienoiskivääriharjoitusten merkeissä.

Keski-Suomen Ampujat osallistui ilmakiväärin Kultahippufinaaleihin kolmen ampujan voimin.

Keski-Suomen ampujat osallistui Kisakalliossa järjestettyihin ilma-aseiden Kultafinaaleihin kolmen ampujan voimin. Mukana olivat Noel Nissinen, Kristian Hyden ja Peetu Turpeinen. Aivan podiumille pojat eivät yltäneet, mutta jokainen sai kuitenkin mitalin kaulaansa. 

Kristian Hyden ampui ensikertalaiseksi hyvin tehden toistaiseksi parhaan tuloksensa 12HT-sarjassa.


Peetu keskittymässä kisaan, joka alkoikin erinomaisesti.

Kristian tekemässä tarkkaa ennätystään.

Noel tarkkana

Kristian palkintojaossa

Noel palkintojenjaossa. 

Kassulle kopallinen mitaleja ilma-aseiden SM-kisoista

Kemppaisen Kasper teki kovan urakan ilma-aseiden kisaviikonloppuna Espoossa 3.-5.3.2023.  Yhteensä kuusi kisastarttia tuotti yhden mestaruuden ja  neljä himmeämpää mitalia:

M16 3x20ls hopeaa

M18 3x20ls kultaa

M16 40ls makuu pronssia

M16 40ls pysty pronssia

M18 60ls pysty pronssia

M20 60ls pysty kuudesKassu säätämässä kivääriä asentokisan tiimellyksessä.

Kassulla jänniä hetkiä ja hyvää kokemusta LeppäGP:ssä

Kasper Kemppainen osallistui viime viikonloppuna LeppäGP:hen ja ampui sunnuntaina finaaleissa asti.

Välierässä vastaan asteli tämän hetken Suomen ykkösampuja Aleksi Leppä. Kovasta vastuksesta huolimatta Kassu säilytti tasonsa, mikä jo sinällään on hyvä saavutus. Harmi, että Kassun kasa oli alkuunsa hiukan sivussa - olisi ehkä voinut tiukemminkin haastaa Alen viimeisillä laukauksilla.

Kassu sai pronssiottelussa vastaansa Sebastian Långströmin. Siinä näytti molemmilla olevan aikalailla ylimääräistä tärinää ja osumat harhailivat välillä melko kauaskin. Kassu johti pitkään kisaa, mutta Seba punnersi lopussa ohi. 

Video välierästä:

https://youtu.be/VTiTX3dpk4U

Video finaaliottelusta:

https://youtu.be/bSqnq8EiDo4

SM-kultaa ja pronssia Kasperille Turusta

Kasper Kemppainen otti Turussa järjestetyissä ilmakiväärin makuun ja asentojen SM-kisoissa kauden toisen mestaruutensa voittamalla ylivoimaisesti sarjansa M16 3x20ls asentokilpailun.  Tulos jäi vain kaksi pistettä sarjan SE-tuloksesta. Jo "hihnoilta" oli nähtävissä mitä oli tulossa, kun Kassu teki polvelta 197 ja makuulta 199. Siihen jatkoksi vielä hyvä pysty (193), niin komea 589 pistettä oli tehty.

Kassu jatkoi heti seuraavassa erässä M18-sarjan vastaavan kisan eikä sekään huonosti mennyt. 583 pistettä toi pronssisen mitalin.

Ampumakouluryhmä on täynnä

Kiitos mukaan tulleille. Yksittäisiä vapaita paikkoja voi vielä ilmaantua ampumakoulun alettua, jos joku päättää jäädäkin pois. Eli jonotuslistalle pääsee vielä. Ja tietysti ensi syksynä sitten otetaan uusi ryhmä.


Ampumakoulu ilma-aseilla

Keski-Suomen Ampujat aloittaa ampumakoulun ilma-aseilla. Ensimmäinen oppitunti pidetään  ke 12.10.2022. klo 18.30 alkaen. Talvi jaetaan kahteen lukukauteen: syyslukukausi  on  12.10. - 14.12 ja kevätlukukausi  12.1- 12.4. Paikkana on Tikkakosken ilma-aserata Kirkkokatu 11.


Toiminnan tavoitteena on, että jokainen voi harrastaa ampumaurheilua turvallisesti edistyä ampumaurheilussa omien mieltymystensä mukaisesti. Joillekin se tarkoittaa säännöllistä harrastamista hyvässä seurassa, toiselle taas kehittymistä kilpaurheilijana ehkä hyvinkin pitkälle. Olipa tavoitteesi mikä tahansa, niin pääset tutustumaan hienoon keskittymiskykyä ja kehonhallintaa edistävään lajiin ja saat ehkä hyviä uusia ystäviä siinä ohessa.

Ohjaajina toimivat kokeneet kivääri- ja pistooliampujat. Ohjelmaan kuuluvat turvallinen aseen käsittely ja ratakäyttäytyminen, ammunnan tekniikka, erilaiset ammuntaa tukevat harjoitteet sekä pienimuotoiset hauskat kilpailut.

Ryhmään voimme ottaa n. 10-12 ampujanalkua.  Etusijan annamme nuorille (8-16v) ampujanaluille, mutta vanhemmatkin ovat tervetulleita, jos ryhmään mahtuu.

Ampumakoulun hinta on 60€/lukukausi/oppilas sisältäen seuran ilma-aseiden käyttöoikeuden, ilma-aseluodit ja ohjauksen.  Kultahippuikäisille (8-14v) ampujille hankimme Kultahippupassin, joka sisältää myös vakuutuksen. Vanhemmille ampujille hankitaan Suomen Ampumaurheiluliiton ampumakouluvakuutus. Lisäksi pyrimme järjestämään ampumakoulun päätösjuhlan ja pikkujoulut. 

Jos kahden ensimmäisen illan jälkeen tuntuu, ettei tämä ollutkaan sinun juttusi, voit vielä perua osallistumisesi eikä mitään maksuja peritä,

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostiin kivaari.sposti@ksary.netAmpumakouluun liittyviin kysymyksiin vastaa Jari Lehtinen ( 0400 647 109 )  12.9.2022 jälkeen.

Menestystä ja hyviä tuloksia Nokian kultahippufinaaleissa pienoiskiväärillä 6.8.2022

KSA:n Peetu Turpeinen voitti hopeaa pienoiskiväärillä 12T-sarjassa ja Noel Nissinen oli kuudes 14T-sarjassa. Luka Bogdanoff teki 10T-sarjassa oman ennätyksensä. 

Kaikki tulokset täällä.


Kuvassa Peetu ja hopea.

Kasper Kemppaiselle pienoiskiväärin Suomen mestaruus Mikkelistä

Kasper Kemppainen voitti 3x20ls kilpailun  M18-sarjan Suomen mestaruuden Mikkelissä 23.-24.7 ammutuissa nuorten 50m kiväärin SM-kisoissa. Jo edellisenä oli Kasper hieman harjoitellut mitalipallilla seisomista ottamalla pronssia oman sarjansa (M16) vastaavassa kisassa. M18-sarjaa tulos parani 5p edellisestä päivästä 545:een ja riitti niukkaan voittoon. Voittonsa Kassu pohjusti ottamalla polviasennosta selvän keulapaikan, joka kesti hopealle sijoittuneen Kankaanpään Ampujien Niko Elosen loppukirin pystystä.

Tulokset löytyvät täältä .


Kasper Kemppainen yläkoululeiritykseen

KSA:n Kivääriampuja Kasper Kemppainen on valittu valtakunnalliseen yläkoululeirityksen ryhmään. Leirit järjestetään Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla.

 Linkki uutiseen SAL:n sivuilla

Kultahippufinaalissa Kauhavalla seuran historian ensimmäinen Kultahippumestaruus

Peetu Turpeinen, Luka Bogdanoff ja Joona Holm osallistuivat Kauhavan kultyahippufinaaliin 30.4. Ja kyllähän pojat paluumatkalle pääsivät juhlamielellä muutenkin kuin pelkän vapun vuoksi.

Luka  näytti sarjassa 10IT aluksi mallia vanhemmille pojille. Vaikkei voittoa tullutkaan niin kelpo tulos ja uutta kokemusta.

Seuraavaksi tulessa oli Peetu sarjassa 12VT. Tulos ei ollut ihan parasta Peetua, mutta kuudes sija on hyvin sekin.

14HT-sarjaan osallistuivat Peetu ja Joona. Peetu ampui pykälää vanhempien sarjassa mahdollistaen joukkueen mukaan saannin. Harmi vain todennäköinen joukkuemitali jäi ottamatta joukkueen kolmanneksi ampujaksi aiotun Noel Nissisen sairastuttua kisan alla.  Peetu ei kokeneempaa seuraa arastellut vaan teki tarkkaa työtä kultamitalin arvoisesti.

Tulokset  löytyvät täältä  

Mestari

..... ja mestarin osumat