Practical

Etusivu


Seuraa jaoston ajankohtaista -sivua, jossa tiedotetaan koko kauden tapahtumista, talkoista ja kisoista.


Practical-ammunta

Practical-ammunta on lähtöisin Yhdysvalloista 50-luvulta, Suomeen laji saapui 70-luvun puolivälissä ja levisi Turun ja Helsingin kautta koko maahan. Kansainvälinen kattojärjestö perustettiin vuonna 1976 ja Suomi on ollut jäsenenä alusta lähtien. Keski-Suomen Ampujien practical-jaosto on perustettu 1998, aktiivisten harrastajien määrä on ollut jatkuvasti kasvussa. Practical-ammunta on monien mielestä monipuolisin ja vaativin urheiluammunnan muoto. Suosituin laji on pistooli, mutta practicalia ammutaan myös kiväärillä ja haulikolla. Viimeisin sääntöuudistus toi mukanaan myös mahdollisuuden yhdistelmäkisoihin. Ei riitä että ampuu tarkasti, pitää pystyä ampumaan myös nopeasti, lähelle ja kauas, asennosta kuin asennosta ja kummalla kädellä tahansa. Kilpailut koostuvat ampumatehtävistä, joista jokainen on erilainen, eikä sama taktiikka sovi kaikille. Onkin välttämätöntä tuntea tarkasti omat vahvuutensa ja heikkoutensa onnistuakseen täydellisesti. Practical-ammunnan, kuten kaiken urheiluammunnan, hienoin piirre on kuitenkin se, että siitä saa juuri sen mitä itse kukin haluaa, on tähtäimessä sitten suomenmestaruus tai mukava harrastus ystävien parissa. Lajiesittely SAL:n sivuilla: linkki

Mukaan toimintaan!

Kaikki practical-ammunnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan, helpoimmin pääset tutustumaan lajiin ottamalla yhteyttä johtokunnan jäseniin. Heiltä saat lisää tietoa lajista ja harrastusmahdollisuuksista Keski-Suomen Ampujissa. Voit myös tulla seuraamaan harjoittelua tai viikkokilpailuja, varmimmin radalla on ampujia viikonloppuisin puolenpäivän jälkeen. Mukana olisi syytä olla reippaan mielen lisäksi kuulosuojaimet ja suojalasit.

Urheiluammunta on yhtä turvallinen harrastus kuin shakinpeluu kun kaikki tuntevat pelisäännöt ja noudattavat niitä tinkimättä. Radalla on ehdottomasti noudatettava seuran järjestyssääntöjä ja radan turvallisuusohjeita. Aloittelevan ampujan on syytä aloittaa harrastus jonkun kokeneemman avustuksella, vanhojen partojen taas on pidettävä mielessä, että itselle päivänselvä asia ei ehkä ole sitä jollekin muulle. Jos joku asia on jäänyt epäselväksi niin kysy!

Kilpailutoiminta

Seuran level-1 kilpailut (KSA Viikkokisa 20xx) pyörivät ympäri vuoden väistellen karmeimpia säitä päiväkohtaisesti. Tavoite on pitää läpi vuoden viikkokilpailuja ja yksi tai kaksi level-2 luokittelukelpoista KSA Match-kilpailua kauden aikana. Tarkempi aikataulu päätetään jaoston kevätkokouksessa.

Tiedotus

Tulevat talkoot, tapahtumat ja ratavaraukset löydät etusivun kalenterista. Tapahtumiin ilmoittaudutaan Nimenhuudon kautta.

Jaostolle on perustettu Google-groups keskusteluryhmä joka toimii myös sähköpostilistana. Jos siis haluat pysyä ajantasalla toiminnasta, liity ryhmään.

Practicaljaostolle voit laittaa sähköpostia osoitteeseen practical@ksary.net