Liikkuva maali

Etusivu

Toiminnasta voi kysellä: Jarmo Smura, 045 6351523

Liikkuvamaalijaostolle voit laittaa sähköpostia osoitteeseen liikkuvamaali@ksary.net

Yleistä

Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) liikkuvan maalin lajeissa ammutaan luotiaseella liikkuvaan maaliin. Tähtäimenä käytetään lähes poikkeuksetta kiikaritähtäintä. Käytettävän aseen kaliiberi vaihtelee lajista riippuen. Lajeja ovat liikkuvamaali 10m, 50m ja SAL hirvi. Liikkuvamaali 10m ammutaaan ilmakiväärillä sisätiloissa 10 metrin matkalta, liikkunamaali 50m pienoiskiväärillä ulkoradalla ja SAL hirveä pienoiskiväärillä ja sitä järeämmillä aseilla 100m ulkoradalla. Liikkuvamaali 10m, 50m taulu liikkuu lisäksi kahdella eri nopeudella. Kilpailulaukauksia ammutaan yhteensä 40 tai 60 kahten sarjana (20+20 tai 30+30 laukausta). Liikkuvanmaalin lajit vaativat hyvää reaktiokykyä, hyvää fyysistä kuntoa sekä aseen yhtäaikaista staattista ja dynaamista hallintaa.

Radat ja harrastusmahdollisuudet

50 metrin ratoja on toiminnassa yksi ja 100 metrin hirviratoja kaksi KSA:n radalla. 10m ratoja on kolme, joista kaksi Tikkakoskella ilma-aseradan tiloissa ja yksi Tuomo Ylösen alakerrassa Laukaan taajamassa.


Toiminnasta

Jaoston toiminta on keskittynyt viime vuosina ampumaharjoitteluun ja sekä kilpailussa käyntiin. Pääpaino tulee jatkossakin olemaan ampumaharjoittelussa sekä 50m ratojen toimintakunnossa pitämisessä. Uusille harrastajille on runsaasti tilaa radoilla ja kokeneemmat opastavat heitä mielellään ja jos on tarvetta, valmennustietoutta on seurassa kaikkiin lajeihin.


Tervetuloa mukaan!