Kivääri

Etusivu

Keski-Suomen ampujat ry on saanut tukea maaseuturahastosta Leader Jyväsriihen kautta Virtaa-teemahankkeessa.

Laukausten kirjaaminen 50m radalla

Laukausten kirjaaminen 

Yleistä tietoa toiminnasta


Tällä hetkellä jaostossa on n. 50 jäsentä.

 

Jaoston toiminta keskittyy ilma- ja pienoiskivääriammuntaan. Myös 300m:n kiväärilajien harrastajia seurassa on pieni, mutta aktiivinen ja menestyvä, ryhmä. Harjoittelemaan he joutuvat lähinnä Tikkakosken ja Keuruun  300m:n radoilla, koska omalla seuralla ei ole tarjota soveltuvaa rataa. Suurikaliiperisille kivääreillä toki on mahdollista ampua RHY:n hirviradoilla lyhyemmältä matkalta.

 

Kivääriammunnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä jaoston johtokunnan jäseniin, jotka mielellään kertovat jaoston toiminnasta.

 

Kesäkaudella harjoitellaan ja kilpaillaan ulkoradalla Leppäveden Rajamäessä, missä on käytössä 40-paikkainen 50 m:n rata. Radalla suurin sallittu aseen kaliiperi on .22LR. Seuraan kuulumattomat ampujat voivat käydä radoilla ampumassa maksamalla vierasmaksun.


Talvikauden pienoiskivääriharjoituksiin varaamme tarpeen mukaan vuoroja Kuokkalan Graniitin 5-paikkaisella ruutiaseradalle. Ilma-aseammuntaan käytämme Tikkakoskella Kirkkokatu 11:ssä sijaitsevaa ilma-aserataa. Ilma-aseradalla on valvotut harjoitukset talvikaudella maanantaisin ja torstaisin klo 18-20. Muulloinkin radalle pääsevät aktiiviampujat, joilla on avain radan ulko-oveen.

 

Harjoittelun ja kilpailun lisäksi myös kilpailujen järjestäminen on merkittävä osa jaoston toimintaa. Johtokunta toivookin, että kaikki osallistuisivat aktiivisesti harjoittelun ja kilpailemisen lisäksi myös kilpailujen järjestämiseen, toimitsijatehtäviin ja radan kunnostustöihin.

 

Tietoa kiväärilajeista ja käytettävistä aseista saa jaoston jäseniltä ja Ampumaurheiluliiton sivuilta

http://www.ampumaurheiluliitto.fi/lajit/kivaari/HUOM!

Hirvi/luodikkoradat eivät ole kiväärijaoston vastuulla, vaan ne ovat RHY:n ratoja. Niitä koskevan ohjeistuksen (hirvirataohje) löydät täältä: http://www.jyvaskylanrhy.fi/index.php?pinc=4

Huomioi myös ratakohtaiset sallitut ampuma-ajat: http://www.ksary.net/home/ohjeitaTervehdys Rajamäen ampumaradan käyttäjät


Ampumaradoille johtavan tien portti (ampujien majan pihassa) on jatkossa pidettävä aina suljettuna. Huomio: Myös ammuntojen aikana. Pyydämme jakamaan tietoa omille jäsenillenne ja sidosryhmillenne.


Toistaiseksi porttia ei lukita. Kun toimiva ja käytännöllinen ratkaisu portin lukitsemiseksi myöhemmin löytyy, niin sellainen otetaan käyttöön ja siitä ilmoitetaan erikseen.


Portin sulkeminen on erittäin tärkeää, jotta rata-alueelle ei pääse tai joudu ulkoilijoita ja muita alueelle kuulumattomia.


Keski-Suomen Ampujat ry

JohtokuntaTurvallisuus ja järjestys radoilla

 

Kilpailukalenteriin merkittyjen Cup-kilpailujen läpimenosta vastaa johtokunnan nimeämä Cup-mestari. Jos hän ei ole paikalla, ottaa valvontavastuun paikalla oleva tuomarikortin omaava jaoston jäsen.

 

Muihin kilpailuihin muodostetaan kilpailujen tason vaatima kilpailuorganisaatio.

 

Harjoitusiltoina ja muina aikoina ei radalla ole valvojaa, vaan jokainen vastaa omista toimistaan. Tällöinkin on paikalla olevalla jaoston jäsenellä oikeus tarvittaessa tarkistaa ulkopuolisen ampujan henkilöllisyys ja aseen hallussapitolupa ja että hän maksanut vierasmaksun.

 

Radoilla on aina ehdottomasti noudatettava seuran järjestyssääntöjä ja ratojen turvamääräyksiä sekä valvojan antamia ohjeita. Aseen hallussapidossa on noudatettava aselain säädöksiä. Kaikilla on oikeus ja velvollisuus puuttua varomattomaan aseen käsittelyyn ja muihin turvallisuuden vaarantaviin asioihin.

 

Kaikkihan tiedämme, että siisteys ja hyvä järjestys luo turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Tästä syystä on jokaisen meistä radalla käydessämme huolehdittava, että jätämme paikat ammunnan jälkeen siisteiksi. Lisäksi ympäristönsuojelunäkökohdat edellyttävät meiltä entistä tarkempaa jätteiden käsittelyä.


Huolehtikaamme siis, että:

 

Jos ratalaitteiden toiminnassa on häiriöitä, niistä on ilmoitettava vastaaville henkilöille. Vialliset taulujen vaihtojohdot on syytä merkitä vetämällä solmuun ja ripustamalla ne niille merkittyyn naulaan sähkökaappiin.

 

Jos havaitset radoilla asiatonta toimintaa esim. ampumista aseilla, joita siellä ei ole lupa käyttää, ratalaitteiden vahingoittamista tai ampumista toiminta-aikojen ulkopuolella, pyri estämään toiminta, selvittämään tekijän henkilöllisyys  (auton rek.numero) sekä ilmoita välittömästi poliisille, seurajohdolle tai jaoston johtokunnan pj:lle

 

Toivotamme kivääriampujille antoisia hetkiä hyvän harrastuksen parissa.

 

- Johtokunta