Kivääri

Ajankohtaista

KSA hallitsi ilma-aseiden AM-kisoja Tikkakoskella

KSA:n kivääriampujat osallistuivat aktiivisesti Tikkakosken Ampujien järjestämiin ilma-aseiden Keski-Suomen aluemestaruuskisoihin Tikkakoskella 6-7.11.2021.

Korona vuosi ei ollut vienyt terää joukkueen suorituksista, sillä uusia alue-ennätyksiä tehtailtiin yhteensä kahdeksan KSA:n kivääriampujien toimesta. Jari Lehtinen teki uudet alue-ennätykset sarjoissa M60 ja M. Kultahipuissa ennätyksiä takoivat Luka Bogdanoff (8IT), Peetu Turpeinen (12HT), Noel Nissinen (12VT) ja Kasper Kemppainen (14HT ja 14VT). Lisäksi M-sarjan joukkue Arpiainen, Kronqvist, Lehtinen teki uuden M-sarjan joukkue-ennätyksen.

Tuloksista ao. kuva parempia versioita odotellessa.

Kiväärijaoston syyskokous Ampujien majalla to 14.10.2021. klo 19.00

Toivottavasti mahdollisimman moni joutaa paikalle.

Kokousta varten tehdään vielä tarkempi esityslista, kun keretään, mutta ainakin seuraavat asiat ovat ohjelmassa:

  • Juodaan Salilan Jukan tarjoamat kakkukahvit (Jukka itse selvittänee syyn tähän)

  • Henkilövalinnat: johtokunnan kokoonpano ja jaoston puheenjohtaja

  • Käsitellään johtokunnan luonnostelema talousarvio vuodelle 2022

  • Keskustellaan kauden 2022 ohjelmasta

  • Mietitään junioritoiminnan strategiaa ja resursseja (ohjaajat/kalusto)

  • Kivääriradan uusinta

Jos jollakulla tulee mieleen asioita, joista olisi hyvä keskustella, niin pankaahan aloitetta tulemaan.

Huteja, hopeisia mitaleita ja SE-tulos Jukalle ja Jarille Hälvälästä

Ruutiasekausi päättyi KSA:n kivääriampujien osalta Hollolan Hälvälässä ikämiesten ja -naisten 300m kiväärilajien SM-kisoissa 11.-12.9.2021. Jari Lehtisellä ja Jukka Salilalla oli sekä menestystä, että harmillisia töppäyksiä.

Avauslajissa vapaakiväärin 40ls makuukisassa Jari Lehtinen ampui kisan lopulla yhden laukauksen väärään tauluun ja menetti näin vähäisetkin mahdollisuudet mitaleille. Onneksi huti tuli vasta kolmanteen sarjaan, joten 3x20ls asentokisan pohjaksi jäi suht hyvä 195 makuulta. Kun Jari vielä lisäsi tuohon makuutulokseen välttävän polven (183) ja kisojen parhaan pystyn (181), niin hopeamitali oli ansaittu tuloksella 559. Jukka Salila ei ensimmäisen päivän kisoissa parhaaseensa yltänyt.

Toisena päivänä ammuttiin sitten vakiokiväärillä. Siinä Jari Lehtinen aloitti makuulta hyvin ja kuittasi lopulta hopeaa tuloksella 390. Jukka Salilalla meni makuun osalta eilistä paremmin, mutta toiseksi viimeisen laukauksen ampuminen väärään tauluun vei pronssimitalin. Onnea tässäkin sen verran, että 2x30ls asentokisaan laskettava osuus oli pummiton, ja kun Jukalta polvi kulki hyvin, niin KSA:n kolmas hopeamitali näistä kisoista oli taskussa. Jukalla ei voittokaan ollut kaukana, sillä tulos oli sama kuin kisan voittaneella Jorma Röppäsellä, mutta Jormalla oli kolme napaosumaa enemmän. Molempien tulokset kuitenkin olivat uusia SE-tuloksia.

Jari Lehtisellä oli hyvät mahdollisuudet ottaa kolmas mitalinsa vakiokiväärin 3x20ls kisassa, sillä makuulta oli hyvät pohjat 197 ja kun polvikin hiukan yli ysin vauhdin antoin 182, niin olisihan siinä mitalin sauma ollut Jarin pystytaidoilla. Vaan sitten astui legendaarinen Mr. Murphy jälleen esiin. Viimeiseen pystysarjaan Jari lipsautti utuisessa säässä peräti kaksi kertaa väärään tauluun ja keskeytti kisan. Viimeiseen sarjaan ei olisi tarvittu kuin 80p hopeamitalin saavuttamiseen ja 71p pronssiin - ei olisi ollut kummoinenkaan temppu.

Jokaiselle KSA:n edustajalle mitali 50m kiväärin ikämiesten ja -naisten SM-kisassa

Nyt olisi kannattanut lähteä Saloon ampumaan piekkarin SM-arvoista, sillä kaikille KSA:n joukkueen jäsenille irtosi mitali.

Tulokset

Lauantaina ammuttiin makuukisat. Ensimmäisessä erässä Jukka Salila ja Jari Lehtinen jäivät ilman mitaleita - vielä. Joskin Jarilla oli pronssi harmillisen lähellä: sama tulos ja vielä viimeinen sarjakin kuin pronssin voittaneella eikä hopeakaan ollut kuin pari kymmenystä karkuteillä. Toisessa erässä Juhani Ahola avasi sitten mitalitilin komeasti voittamalla Y80-sarjan Suomen mestaruuden.

Suomen mestari 50m kivääri 60ls makuu Juhani Ahola (keskellä).

Sunnuntain asentokisoissa Jukka Salila ampui ensimmäisessä erässä polvelta hienosti ja lähti kisan toiselle puolikkaalle (30ls) selvässä johdossa. Makuulta oli kuitenkin alkuun pieniä ongelmia, joten mitalitaisto meni tiukaksi. Jukka kuitenkin hoiteli hopean kotiin tiukassa kisassa Y70-sarjan 2x30ls mittelössä. Kyseessähän oli Jukan ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali.

50m kivääri 2x30ls SM-hopeamitalisti Jukka Salila (vasemmalla)

Jari Lehtinen ampui toisessa erässä 3x20ls kisassa M60-sarjassa hopean arvoisesti. Ja kyllä parempi sijoitus taas oli lähellä, sillä tulos oli sama voittajan kanssa, mutta napakympit ratkaisivat mestaruuden Myllykosken Ampujien Mikko Mattilalle.

50m kivääri 3x20ls SM-hopeamitalisti Jari Lehtinen (vasemmalla).

KSA:n kivääriampujien menestykselle jatkoa kotikisoissa ja Ähtärissä

KSA:n kivääriampujat olivat nuorimmaisesta vanhimpaan tylyjä isäntiä Jyväskylän kisoissa 18.7. vierailleille ampujille.

Luka Bogdanoff voitti 10T-sarjan ja 12T-sarjassa Peetu Turpeinen ja Noel Nissinen ottivat kaksoisvoiton. Marko Tanskanen voitti M-sarjan makuukilpailun ja Jukka Salila Y70-sarjassa ja Juhani Ahola Y80-sarjassa.

Tulokset

Asentokisoissa tuli myös menestystä Jari Lehtisen voittaessa M60-sarjan 3x20ls ja Jukka Salilan ollessa niukasti KontU:n Kalle Leskistä parempi. Molemmilla oli tulos 567, mutta Jukka vei napakympit 16-10. Todettakoon, että Kallen ja Jukan tulos ylittää voimassa olevan SE:n kuudella pisteellä.

Pari viikkoa myöhemmin iskuryhmä vieraili Ähtärin piekkarikisassa ja siellä sama vauhti jatkui.

Tulokset

Luka Bogdanoff voitti T10-sarjan ja Peetu Turpeinen T12-sarjan. Jari Lehtinen voitti M60-sarjan makuu ja asentokisat. Jukka Salila voitti Y70-sarjan ja lähellä oli voitto asentokisassakin, mutta nyt tuli kakkossija pisteen erolla voittajaan. Juhani Ahola hoiti tapansa mukaan Y80-sarjan makuukisan kotiin.

Tulokset

Jari Lehtiselle kaksoisvoitto Salon kisoista

Jari Lehtinen otti kaksoisvoiton M60-sarjassa Salon kansallisissa kisoissa 9.-11.7.2021. Perjantaina 3x20 ls asentokisassa tuloksella 551 heltisi voitto 17 pisteen erolla kotiseuran Markku Hakliniin. Lauantain makuukisan voittomarginaali oli pienempi, sillä MyA:n Mikko Mattila taipui vain 0,5 pisteen erolla (611,1 - 610,6).

Seuran muusta menestyksestä huolehti Juhani Ahola kakkossijallaan Y80-sarjassa.

Tulokset

Jari Lehtinen ja Jukka Salila urakoivat helteessä mitaleita SVA:n 300m mestaruuskilpailuissa

KSA:n taistelupari Jukka Salila ja Jari Lehtinen toivat kotiin melkoisen nipun mitaleita helteisestä Hälvälästä heinäkuun alkajaisiksi. Jari ja Jukka osallistuivat kaikkiin neljään kiväärilajiin 300m SVA:n mestaruuskisoissa.

Jari Lehtinen otti kaikki tarjolla olevat neljä mestaruutta M60-sarjassa ja siinä ohessa sivusi myös vakiokiväärin makuukisassa SVA:n ennätystä. Jukka Salila ylsi hopealle vakiokiväärin 2x30 ls kisassa Y70-sarjassa. Jukalla olisi ollut saumoja enempäänkin, mutta vapaakiväärin makuuosan toisessa sarjassa väärään tauluun ammuttu laukaus vei kaksi mitalia, joista toinen olisi ollut ilmeisesti kultainen. Vakiokiväärin osalta Jukan tuloksia verotti pahemman kerran loppuun kulunut piippu, joka ei enää kymppejä antanut.

Tulokset